Zöldséges lepény 2. recept
80 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges lepény 2. hozzávalói:
- 400g burgonya
- 400g cukkini
- 2 szál újhagyma
- 1 csomó sima levelű petrezselyem
- 2 szál zsálya
- 3 szál majoranna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 400g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 4 tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint őrölt szerencsendió
- 15g vaj a sütőformához
- 1-2 kk. liszt a sütőformához
A Zöldséges lepény 2. elkészítési módja:
A megmosott, meghámozott és négyfelé vágott burgonyát 20 percig főzzük sós vízben, majd áttörjük burgonyatörővel. Megmossuk a zöldségeket és a cukkinit hámozatlanul lereszeljük, hagymát pedig felkatikázzuk. A fűszernyövények levelét a szárukról letépkedjük felvagdaljuk. Fokhagymát szétnyomjuk, vagy nagyon finomra metéljük. Minden hozzávalót tálba rakjuk, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, a lisztet és az olívaolajat. Ízesítjük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő esetén 6-os fokozat). A masszát egy 28 cm átmérőjű, kikent, kilisztezett, alacsony magasságú tortaformába öntjük. 40 percig sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. okt. 21. 18:53
A zöldséges lepény 2. elkészítési módja és hozzávalói.