Pogácsa (főzött) recept
A Pogácsa (főzött) hozzávalói:
- 2 1/2 dl tej
- 100 g vaj
- 200 g liszt
- 3 db. kisebb tojás
- 1 csapott kk. só
- 150 g reszelt sajt
- plussz egy tojás és tetszés szerinti mennyiségű sajt
A Pogácsa (főzött) elkészítési módja:
A tejet a vajjal egy lábasban a tűre tesszük. Ha már forr, hozzáadjuk a lisztet és szépen, csomómentesen elkeverjük vele. Akkor jó, ha az edény falától elválik a tészta. Hagyjuk kihűlni. A 3 tojást és a sót hozzáadjuk, persze a tojásokat csak eggyesével. Belereszeljük a sajtot masszába és tetszés szerinti ideig hűtőbe tesszük. Sütés előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből és gombócokat formázva, kikenetlen tepsire helyezzük a felvert tojással és reszelt sajttal lefedett pogácsákat. Előmelegített és forró sütőben (elektromosnál: 200 fok, légkeverésesnél ez olyan kb.: 180 fok és gáznál meg 7es fokozat) megsütjük. Akkor jó, ha már piros, de az alját ellenőrizni kell a pogácsáknak, mert nehogy odakapjon a száraz tepsi miatt.
Elkészültekor és még max. egy napig finom. Gyorsan lesz olyan ,,fullákos" sajnos.
Zsiradék a főzöttsége miatt nem szükséges, de ki lehete kenni a tepsit, mert ez esetben nem árt neki.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. szept. 7. 08:15
A pogácsa (főzött) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.