Mézes csirkemell kapros túróval töltve recept



-4 csirkemellfilé
-30 dkg túró
-só
-bors
-kapor
-étolaj
-2 ek. vaj
-újburgonya
-sárgarépa
-karalábé
-zellerszár
-cukorborsó vagy sima borsó
-tejfől
-1-2 ek. méz
A Mézes csirkemell kapros túróval töltve elkészítési módja:
Megmosott, megtörölgetett melleket oldalt bevágjuk, mintha zsebet metszenének be nekik. Krumplinyomóval a túrót áttörjük és sóval, borssal, frissen vágott kaporral elkeverve a csirkemellbe töltöm. Megsózom a melleket kívűl és hústűvel megtűzöm, hogy sütésnél a töltelék ne follyon ki. Olajat hevítek egy serpenyőben és a csirkék mind két oldalát jól átsütöm. Amég sülnek a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és vajon, enyhén sós vízben roppanósra megpárolom. A hús sütése alatt keletkező pecsenyét felfogom ls kis tejföllel besűrítem, majd kevés sóval, durvára vágott borssal ízesítem. Kész csirkemelleket felforrósított mézbe megforgatom, hústűket eltávolítom és párolt zöldségekkel tálalom, mellé pedig a pecsenyés tejfül kínálom.
Méz után még durvára vágott sós pisztáciába is meg lehet forgatni a húsokat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. márc. 10. 08:24
A mézes csirkemell kapros túróval töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.