Csokoládés-mazsolás sütemény recept
50 perc
Kalóriaszegény
180 kcal
-16 dkg porcukor
-16 dkg margarin
-2 tojás
-1 csomag vaníliás cukor
-26 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-só
-1 tábla étcsokoládé
-fél dl sütőrum
-10 dkg mazsola
A Csokoládés-mazsolás sütemény elkészítési módja:
Jól összekeverjük a porcukrot, a maragarint a két tojást és a vaníliás cukrot. Ehhez hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Mazsolát leöntjük rummal és hagyjuk megduzzadni. Ha ez megtörtént a tésztához adjuk, és végül az apróra vágott csokoládét is. Tepsit kikenünk vajjal, kilisztezünk és kávéskanálnyi halmokat rakunk bele. Előmelegített sütőben, gyenge hőfokon, halványsárgára sütjük.
Jelentősen megdagadnak majd sütéskor, így ne rakjuk őket egymáshoz túl közel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. márc. 10. 08:05
A csokoládés-mazsolás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.