Vaníliakrémes muffin recept
A Vaníliakrémes muffin hozzávalói:A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg margarin
17 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
fél csomag sütőpor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5dl tej
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor(attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre)
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 tk olaj
A Vaníliakrémes muffin elkészítési módja:
A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát muffin-papírral bélelt formákba szedjük. Minden mélyedést 3/4ig töltünk meg a masszával. Előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a tejben sűrűre főzzük. A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. (fontos, hogy a puding hideg legyen, mert csak akkor kapunk sima krémet) A krémet nyomózsákba töltjük. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk (megskalpoljuk őket) , majd a vaníliás krémből minden muffin alsó felére nyomunk egy adagot. A csokoládét az olajjal vízgőz felet megolvasztjuk, és a muffinok tetejét bevonjuk vele. A csokoládés „tetőket” visszahelyezzük a krém tetejére. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 23. 20:08
A vaníliakrémes muffin elkészítési módja és hozzávalói.