Becsinált csirke, Párolt rizzsel recept
A Becsinált csirke, Párolt rizzsel hozzávalói:Főzéshez:
- Csirkecomb 25dkg (egy egész)
- Sárgarépa 4dkg (batonra vágva)
- Petrezselyem gyökér 3dkg (batonra vágva)
- Zeller 2dkg (batonra vágva)
Fűszerzacskóba: Vöröshagyma 1/3 db (egészben)
szemes bors 5-6 db
fokhagyma gerezd
Sűrítéshez - dúsításhoz
Világos vajas rántás: vaj 3dkg
liszt 3dkg
petrezselyem zöld (finomra vágva)
Tejszín 3cl (nem egészen fél deci!)
Körethez: Olaj 1 e.k
Rizs 10dkg
Felöntéshez forrásban lévő víz 1,8 dl. Ízesítésre: só, v.hagyma 2dkg.
A Becsinált csirke, Párolt rizzsel elkészítési módja:
Hideg vízbe tesszük a húst, zöldségeket, fűszerzacskót. Lassú tűzön puhára főzzük, majd a fűszerzacskót eltávolítva,sűrítjük, végül tejszínnel dúsítjuk. Párolt rizset készítünk: Felhevített olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd felengedjük a forrásban lévő vízzel. Lefedve, alatta a lángot a lehető legalacsonyabbra állítjuk, majd addig főzzük, míg a ráöntött folyadékot fel nem vette. Ekkor tűzről lehúzzuk, félre tesszük tálalásig.
Tálalása: leveses tányérba helyezzük a húst, elrendezzük rajta a zöldségeket, ráöntjük a forró mártását. Külön adjunk hozzá citrom gerezdet -ha esteleg valaki savanyítani akarja. Külön adjuk hozzá a párolt rizst!
Én csirkecombból csináltam.
Amit leírtam az 1adag/fő-re szól!
A leve vékonyabb mártás sűrűségű legyen!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Dicska, 2007. márc. 4. 19:00
A becsinált csirke, párolt rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.