Ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel recept
A Ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel hozzávalói:4 db csirkecomb
só
frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál ketchup
6 evőkanál olaj
25 dkg rizs
2 kisebb szál sárgarépa
12 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
A Ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel elkészítési módja:
Az előkészített csirkecombokat sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd bekenjük kethcuppal, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Eközben a körethez 3 evőkanál olajon kicsit megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel, és beleszórjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, zöldborsót és az aprított petrezselymet. Végül sózzuk, megkeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva lassú tűzön megpároljuk. Tálaláskor a sült csirkecombot a zöldséges rizzsel körítjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: neni1, 2010. jan. 19. 22:37
A ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.