Párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal recept
45 perc
A Párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal hozzávalói:
Fél kg zöldbab
1-2 marék gomba (tetszés szerint ki mit szeret)
3-4 vékony szelet csirkemell
1 csomag bacon
vöröshagyma
kevés tej
liszt
só
(reszelt sajt)
A Párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben megpárolom. A csirkemellet kiklopfolom és a baconnal megegyező szélességűre vágom, majd beletekerem. (nem kell fűszerezni,mert attól kap majd finom ízt) Az így elkészült tekercseket kb. 15 perce beteszem a sütőbe 175 fokra. A gombát megtisztítom, apróra vágom, majd kevés hagymán pirítom meg. Amikor a színe kezd változni ráöntöm a tejben elkevert lisztet és felforralom együtt, majd pár perc főlés után lezárom, amikor a gomba már jó. Aki szereti tehet a szószba egy kevés reszelt sajtot a főzés végefelé. Kicsit keményebb lesz tőle. Azon melegen a zöldbabra és a húsra öntöm és már lehet is enni. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pritta, 2010. jan. 19. 17:32
A párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.