Parmezános-tejszínes csirke recept
Szénhidrátszegény
A Parmezános-tejszínes csirke hozzávalói:
2 db csirkemell filé
4 dl tejszín
2 db nagyobb (vagy 3 kisebb) paradicsom
fokhagyma
vöröshagyma
parmezán
kevés étolaj
fűszer tetszés szerint (a húshoz)
A Parmezános-tejszínes csirke elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd fűszerezem (én cayenne bors-fokhagymagranulát-ételízesítő kombinációt használok). Az apróra vágott vöröshagymán kicsit elősütöm a fűszeres csirkemell csíkokat, majd kiveszem, és tepsibe teszem. A hátramaradt zsiradékon a feldarabolt paradicsomot kicsit megpárolom, ráöntöm a tejszínt, és fokhagymával, borssal ízesítem a mártást, majd ráöntöm a húsra. A tetejét jól megszórom parmezánnal, és előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. júl. 25. 11:30
A parmezános-tejszínes csirke elkészítési módja és hozzávalói.