Üveges csirke (grillcsirke házilag) recept
100 perc
Az Üveges csirke (grillcsirke házilag) hozzávalói:
1 egesz csirke
etelizesito
szarnyas fuszerkeverek
barbequ fuszerkeverek
1 kg krumpli
40 dkg kelbimbo
1 kozepes fej hagyma
Az Üveges csirke (grillcsirke házilag) elkészítési módja:
A csirket megszorom a fuszerkeverekekkel, jol beledorzsolom, rahuzom egy sorosuvegre, amit megtoltok vizzel, a labait osszekotozom es beleallitom egy nagyobb tepsibe. Mivel a tepsi aljaba is ontok egy kis vizet (ne egjen, fustoljon a lecsopogo zsiradek), egyuton megcsinalom a koretet is hozza: -a megtisztitott krumplit hasabokra szelem -a kelbimbo vegeit levagdosom -a hagymat felfore vagom az egeszet osszekeverem keves (a csirkenel is hasznalt) fuszerkeverekekkel es korberakom vele a csirkes uveget. Hideg sutobe tesszuk, kozepes langon sutjuk a csirke sulyanak megfelelo ideig. (1 kg- 1 ora, 2 kg - 2 ora)
Ha kell menetkozben vegyuk picivel lejebb a langot.
Akkor van kesz, mikor a szarnyak vegei ropogos barnara sultek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jan. 18. 13:00
Az Üveges csirke (grillcsirke házilag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.