Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-szilvás csirke recept

Almás-szilvás csirke recept

Az Almás-szilvás csirke hozzávalói:
1 kg csirkecomb,
esetleg csirkemell.

A szószhoz

negyed pohár (2 dl-es),
negyed pohár barna cukor,
negyed pohár ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Worchester szósz,
2 evőkanál szójaszósz.

Az almához

75 gr margarin,
2 evőkanál barna cukor,
2-3 savanyú alma meghámozva és szeletelve,
20 dkg kimagozott aszalt szilva, lehet még tenni hozzá aszalt sárgabarackot is.


Az Almás-szilvás csirke elkészítési módja:
El kell távolítani az alma magházát úgy, hogy az alma egészben maradjon. A csirkecombokat belerendezzük a tepsibe, a szószhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a combokra és legalább fél órát állni hagyjuk (kenjük meg az alsó felét is). A combok alá tehetünk csirkemellet is. 190 fokon legalább 45 percig sütjük. Amíg sül, megcsináljuk az almát. Felolvasztjuk a margarint és a cukrot, hozzáadjuk az almát, néhány percig hagyjuk a tűzön, amíg puhulni kezd. Hozzátesszük a szilvát és még 2 percig hagyjuk. Amikor a csirkecomb megsült, rátesszük az almát és a szilvát.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-szilvás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook