Almás-szilvás csirke recept
Az Almás-szilvás csirke hozzávalói:1 kg csirkecomb,
esetleg csirkemell.
A szószhoz
negyed pohár (2 dl-es),
negyed pohár barna cukor,
negyed pohár ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Worchester szósz,
2 evőkanál szójaszósz.
Az almához
75 gr margarin,
2 evőkanál barna cukor,
2-3 savanyú alma meghámozva és szeletelve,
20 dkg kimagozott aszalt szilva, lehet még tenni hozzá aszalt sárgabarackot is.
Az Almás-szilvás csirke elkészítési módja:
El kell távolítani az alma magházát úgy, hogy az alma egészben maradjon. A csirkecombokat belerendezzük a tepsibe, a szószhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a combokra és legalább fél órát állni hagyjuk (kenjük meg az alsó felét is). A combok alá tehetünk csirkemellet is. 190 fokon legalább 45 percig sütjük. Amíg sül, megcsináljuk az almát. Felolvasztjuk a margarint és a cukrot, hozzáadjuk az almát, néhány percig hagyjuk a tűzön, amíg puhulni kezd. Hozzátesszük a szilvát és még 2 percig hagyjuk. Amikor a csirkecomb megsült, rátesszük az almát és a szilvát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 12. 19:47
Az almás-szilvás csirke elkészítési módja és hozzávalói.