Azték csirkefalatok recept
Az Azték csirkefalatok hozzávalói:1 db csirkemell
2 db csirke felsőcomb
kevés olaj
1 db vöröshagyma
só, őrölt bors, őrölt kakukkfű, csili por
1 doboz konzerv kukorica
1 doboz konzerv vörösbab
1 evőkanálnyi paradicsompüré, esetleg ketchup
Köret: főtt rizs
Az Azték csirkefalatok elkészítési módja:
1 db csirkemellett és 2 db csirke felsőcombot kicsontoztam és bőre nélkül vékony csíkokra vágtam. 1 fej vöröshagymát olajon megdinszteltem, rátettem a húsokat, fehéredésig sütöttem, majd kevés vízzel felengedtem. Sóztam, borsoztam és addig főztem, míg a hús megpuhult. Ezután hozzáadtam 1 db konzerv kukoricát és 1 doboz konzerv vörösbabot, 1 evőkanálnyi paradicsompürét adtam hozzá és még őrölt kakukkfűvel valamint csili porral ízesítettem. Közben kifőztem egy 125 gr-os zacskós rizst, s tálaltam.
Fotó megtekinthető a Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 312-es bejegyzésében.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2012. dec. 1. 14:56
Az azték csirkefalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.