Zöldséges sertényelv kocsonyában recept
Zsírszegény
A Zöldséges sertényelv kocsonyában hozzávalói:
Sertésnyelv
sertéscsülök vagy pofahús
só
fehérbors
citromkő
cukor
zöldborsó
sárgarépa
zöldség
zselantin.
A Zöldséges sertényelv kocsonyában elkészítési módja:
A sertésnyelvet és a csülőkhúst bepácoljuk. Pác: 1liter vízhez hozzáadunk 2,5-3,0 deka sót, 0,5 deka cukrot, késhegyni citromkövet. Annyi pácvizet csinálunk, hogy ellepje a nyelvet és a húst. Két napig állni hagyjuk (ajánlatos hűtőben tárolni). Utána lemossuk, megtakarítjuk, és kuktában 30 percig főzzük (az időt attól a pilanattól számítjuk, amikor megmozdul a biztonsági szelep). Kikapcsoljuk, és még 30 percig állni hagyjuk. Ezidő alatt, a borsót, ságarépát, zőldséget, melyet szép arányosan kockákra vágtunk, megfőzzük, de nem túl puhára. Az elkészített edénybe ízlés szerint rakjuk a borsót, sárgarépát, zöldséget, nyelvet, amit nem vagdosunk össze, csak legfejebb kettőbe vágunk. A sertéscsülköt apróra vágjuk, hogy kitöltsük vele az üres helyeket. Mikor kész, akkor elkészítjük a zselatint, amibe fehérborst teszünk ízlés szerint. Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje, majd hagyjuk kihülni, és utána tesszük a hűtőbe.
Jóétvágyat hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kukli, 2012. nov. 30. 20:16
A zöldséges sertényelv kocsonyában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.