Sertésborda gombás szósszal recept
A Sertésborda gombás szósszal hozzávalói:8 szelet sertésborda kiklopfolva, sózva, borsozva
kevés olaj az elősütéshez
15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma (kb. 10 dkg) apró kockákra vágva
40 dkg gomba megtisztítva, cikkekre vágva
2 teáskanálnyi édesnemes fűszerpaprika
2,5 dl csontlé (vagy víz)
1 zöldpaprika (kb. 20 dkg) kockákra vágva
1 paradicsom (kb. 10 dkg) kockákra vágva
3,5 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
A Sertésborda gombás szósszal elkészítési módja:
A bordákat előkészítjük, elősütjük, majd lábosba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, és lassan pároljuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel és a bordákra öntjük. Kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát vagy lecsót adunk hozzá. Fedővel lefedve lassan pároljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük sóval. A puhára párolódott bordákat kiemeljük a lábosból. Tejfeles habarással sűrítjük a párolólevet. Sóval ízesítjük, lassan készre forraljuk. Az elkészített gombás mártásba visszahelyezzük a bordákat. Lassan összeforraljuk. Fedővel lefedve tartjuk melegen tálalásig. Galuskaköretet adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 25. 21:04
A sertésborda gombás szósszal elkészítési módja és hozzávalói.