Lecsós-burgonyás sertésborda recept
A Lecsós-burgonyás sertésborda hozzávalói:8 szelet sertésborda
60 dkg burgonya
50 dkg zöldpaprika
25 dkg paradicsom
1 közepes fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
só, bors, kevés liszt, olaj a sütéshez
1 mk. enyhén csípős pirospaprika
A Lecsós-burgonyás sertésborda elkészítési módja:
A húst kiverjük, besózzuk, fél óra múltán szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, itatóspapírra szedjük, félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a vékonyan felkarikázott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonyát, kissé megsózzuk, a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket, annak a tetején pedig elsimítjuk a lecsót. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön csak addig sütjük, amíg az egész jól árforrósodik. Azonnal tálaljuk.
Finom, magyaros étel, a "java" a burgonya, amely magába szívja az ízeket!
Télen lecsóval készíthetjük.
Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. aug. 6. 12:08
A lecsós-burgonyás sertésborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.