Almás-mazsolás rizs recept
Az Almás-mazsolás rizs hozzávalói:3 ek vaj
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínû mazsola
1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is)
Az Almás-mazsolás rizs elkészítési módja:
LKÉSZÍTÉSE: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél. Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd fõzzük alacsony hõmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.
Tápérték/adag:
Teljes zsírtartalom: 9,8 g
Koleszterin: 23 mg
Nátrium: 469 mg
Teljes szénhidrát: 59,1 g
Rosttartalom: 2,3 g
Fehérje: 5,2 g
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. aug. 4. 21:01
Az almás-mazsolás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.