Zalai dödölle recept
40 perc
A Zalai dödölle hozzávalói:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
3 fej vöröshagyma
só
olaj
tejföl
A Zalai dödölle elkészítési módja:
Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz. Ha ez megvan, zárd el alatta a gázt. Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat a piruló hagymához, forgasd meg benne, majd egy kissé pirítsd meg a tésztadarabokat. Ha ezzel kész vagy, tejföllel megocsolod, és már csak tálalnod kell.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 23. 19:07
A zalai dödölle elkészítési módja és hozzávalói.