Rizspuding gyümölcsmártással recept

15 dkg rizs
30 dkg felvert tejszínhab
3 dkg zselatin
3 dl tejszín
őrölt fahéj
1 dkg vaníliás cukor
A mártáshoz:
500 g vegyes erdei gyümölcs (lehet mélyhűtött is)
1 dl vörösbor
1 csomag vaníliás cukor.
A Rizspuding gyümölcsmártással elkészítési módja:
Tejberizst főzünk, vaníliás cukorral és kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. Miután kihűlt, az 1 dl hideg vízzel elkevert zselatint és a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Puding- vagy őzgerincformába öntjük, hűtőbe tesszük. Vörösborral ízesített erdeigyümölcs-mártással tálaljuk, melyhez a gyümölcsöket kevés vajon megfuttatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fölöntjük a vörösborral, és 1-2 percig pároljuk. Mélyhűtött gyümölcs esetén ügyeljünk rá, hogy éppen csak felengedjen, ne legyen tocsogós!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 20. 11:10
A rizspuding gyümölcsmártással elkészítési módja és hozzávalói.