Tejfölös-citromos csirkecomb recept
A Tejfölös-citromos csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
4 dl tejföl
0,5 dl fehérbor
1 db citrom
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
A Tejfölös-citromos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. 3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd egy tepsibe öntjük. Ezután egymás mellé a tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenjük. A citromot gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük, majd a tepsi tetejét fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már kellően megpárolódott, levesszük a fóliát, majd visszatoljuk a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 19. 08:03
A tejfölös-citromos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.