Cseresznyés-csokoládés torta recept
A Cseresznyés-csokoládés torta hozzávalói:Hozzávalók
5 evőkanál cukor
4 dl tej
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
4 tojássárgája
10 dkg Rama
2 dl habtejszín a tetejére
1 kerek gyümölcstorta tésztaalap (készen kapható)
30 dkg cseresznye
A Cseresznyés-csokoládés torta elkészítési módja:
Elkészítés A cukrot a tejjel, a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a Ramát először magában habosra keverjük, majd kanalanként a pudingot is belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük, majd néhány szemet félre teszünk, a többit a csokoládékrémbe keverjük. A cseresznyés csokokoládékrémet a tortaalapra simítjuk, majd letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor tetejét tejszínhabbal, és a félretett cseresznyével díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. nov. 19. 14:35
A cseresznyés-csokoládés torta elkészítési módja és hozzávalói.