Fatörzs gesztenyével recept
A Fatörzs gesztenyével hozzávalói:A kakaós piskótatekercshez:
5 tojássárga
3tojásfehérje
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaó
1 kiskanál sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
kevés rumaroma
A tetejére:
csokidara vagy csokimáz
A Fatörzs gesztenyével elkészítési módja:
Először is készítettem egy kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgát 5 evőkanál cukorral habosra kevertem, a 3 tojásfehérjét keményre vertem. A liszthez kevertem a sütőport és a kakaóport, majd a tojássárgákhoz kevertem, végül óvatosan beleforgattam a habbá vert fehérjét. Kb. 20 percig sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben, majd feltekertem egy konyharuha segítségével, és hagytam kicsit hűlni. Amikor kihűlt, leszedtem róla a sütőpapírt, és jöhetett a töltelék. A töltelékhez a cukrozott gesztenyemasszát kevés rumaromával és kb. 15 dkg vajjal jó alaposan eldolgoztam, és már töltöttem is a tekercsbe. Feltekertem, a külsejére is kentem egy kevés krémet. Megszórhatjuk csokidarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 18. 13:15
A fatörzs gesztenyével elkészítési módja és hozzávalói.