CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak recept
A CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak hozzávalói:1 kg csirkeszárny
1 vöröshagyma
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 evőkanál korianderzöld
5 evőkanál ét olaj
5 evőkanál kristálycukor
1,5 dl húsleves
1 kiskanál őrölt feketebors
A CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is. Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 16. 22:55
A csöpögős, pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.