Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak recept

CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak recept

A CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak hozzávalói:
1 kg csirkeszárny
1 vöröshagyma
1 evőkanál bazsalikomlevél
1 evőkanál korianderzöld
5 evőkanál ét olaj
5 evőkanál kristálycukor
1,5 dl húsleves
1 kiskanál őrölt feketebors


A CSöpögős, pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is. Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A csöpögős, pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook