Orsótészta padlizsánnal és mozzarellával recept
Az Orsótészta padlizsánnal és mozzarellával hozzávalói:50 dkg orsótészta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
2 kis doboz paradicsom,
bors,
2 db kisebb padlizsán,
20 kis mozzarellagolyó,
bazsalikomlevél a díszítéshez
Az Orsótészta padlizsánnal és mozzarellával elkészítési módja:
A tésztát sós vízben főzd ki, közben a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg 2 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a paradicsomot, sóval, borssal fűszerezd. A megtisztított padlizsánt vágd vékony szeletekre, és a maradék olívaolajon pirítsd meg, majd sózd és borsozd. A mozzarellagolyókat tedd bele a paradicsomszószba. A sült padlizsánszeleteket tedd a tányér szélére, tedd rá a tésztát, a mártást és adagonként 5-5 mozzarellagolyót. Bazsalikommal megszórva tálald.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 25. 07:01
Az orsótészta padlizsánnal és mozzarellával elkészítési módja és hozzávalói.