Tárkonyos-gombás sertésragu recept
A Tárkonyos-gombás sertésragu hozzávalói:1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
500 g sertés pörkölthús
20 dkg apró csiperke
1 teáskanál szárított tárkony
darált bors
só
fűszerpaprika
1 pohár tejföl
fél evőkanál liszt
1 teáskanál tárkonyecet
orsótészta
A Tárkonyos-gombás sertésragu elkészítési módja:
A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára. Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig. A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 27. 19:35
A tárkonyos-gombás sertésragu elkészítési módja és hozzávalói.