Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell céklás rizzsel recept

Csirkemell céklás rizzsel recept

A Csirkemell céklás rizzsel hozzávalói:
2 közepes fej cékla (200 g)
4 csirkemellfilé (600 g)
1 kk. provence-i fűszerkeverék
1/4 cseresznyepaprika
1/2 citrom leve
2+2 ek. olaj
1 tyúkhúsleveskocka
1 közepes fej hagyma
200 g kerek szemű rizs
só, bors
1 narancs
néhány mentalevél


A Csirkemell céklás rizzsel elkészítési módja:
1. A céklákat megmossuk, és bő vízben, héjastul majdnem puhára főzzük (25-30 perc), aztán meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk, és szálasra reszeljük. 2. A húst leöblítjük, meghintjük a fűszerkeverékkel, a durvára tört cseresznyepaprikával, a citromével és 2 ek. olajjal, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. 3. A tyúkhúsleveskockát 4 dl vízbe morzsoljuk, felforraljuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 2 ek. felforrósított olajban. Rádobjuk a rizst, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzákeverjük a céklát, felöntjük a húslevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, mérsékelt tűzön, kétszer-háromszor megkeverve 8 percig főzzük, végül lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt 12-14 percig puhítjuk-puffasztjuk (ez idő alatt a fedőt nem emelgetjük, mert megszökik a gőz, és nem puhul meg a rizs!) 4. A hús alól serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk az olajat. A csirkemelleket megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, mindkét oldalukat pirosra sütjük az olajban (3+3 perc), majd fedő alatt, mérsékelt tűzön további 8 percig pároljuk. Kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, héjas narancsszeletekkel, mentalevélkékkel díszítjük. Az átszűrt pecsenyelét csészébe, a céklás rizst külön tálba szedve kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell céklás rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook