Tonhalas penne paradicsomszósszal recept
A Tonhalas penne paradicsomszósszal hozzávalói:40 dkg tollhegytészta,
1 gerezd fokhagyma,
3 szardellafilé,
2 evőkanál olívaolaj,
1 üveg konzerv-paradicsomszósz,
1 evőkanál kapribogyó,
50 ml fehérbor,
15 dkg tonhalkonzerv,
frissen őrölt bors,
3 evőkanál vagdalt petrezselyem
A Tonhalas penne paradicsomszósszal elkészítési módja:
A tésztát forrásban levő, sós vízben főzd meg. Közben a fokhagymát aprítsd fel. A szardella-filét öblítsd le, törd össze és fokhagymával forró olívaolajon párold meg. Add hozzá a paradicsomszószt a kapribogyóval, és a fehérborral forrald fel. A tonhalat csepegtesd le, szétdarabolva add a szószhoz. Sóval, borssal fűszerezd, majd tedd bele a petrezselymet. A leszűrt tésztát a mártással tálald.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 25. 07:00
A tonhalas penne paradicsomszósszal elkészítési módja és hozzávalói.