Kukoricás rakott palacsinta recept
A Kukoricás rakott palacsinta hozzávalói:2,5 dl liszt
1 tojás
kevés szódavíz
10 dkg fagyasztott szemes csemegekukorica
4 dl tejföl
2 nagy gerezd fokhagyma
1 teáskanál finomra vágott zellerzöld
25 dkg apróra vágott pulykasonka vagy más felvágott
10 dkg reszelt sajt
olaj
só
őrölt bors
A Kukoricás rakott palacsinta elkészítési módja:
A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. A pirosra sült palacsintákat egy kiolajozott jénai tálban egymásra rakjuk. Rétegzés közben soronként meglocsoljuk zúzott fokhagymával és zellerzölddel elkevert tejföllel, és megszórjuk apróra vágott pulykasonkával (vagy más felvágottal). Addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét megkenjük még tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben átforrósítjuk a rakott palacsintát, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 23. 19:47
A kukoricás rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.