Szivárványos szilvásgombóc recept
A Szivárványos szilvásgombóc hozzávalói:60 dkg lisztes burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanál olaj
20 szem szilva
20 db mokkacukor
őrölt fahéj
10 dkg színes szórócukor
A Szivárványos szilvásgombóc elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük. A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 23. 11:07
A szivárványos szilvásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.