Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szivárványos szilvásgombóc recept

Szivárványos szilvásgombóc recept

A Szivárványos szilvásgombóc hozzávalói:
60 dkg lisztes burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanál olaj
20 szem szilva
20 db mokkacukor
őrölt fahéj
10 dkg színes szórócukor


A Szivárványos szilvásgombóc elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük. A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szivárványos szilvásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook