Füstölt sajtos sztrapacska recept
A Füstölt sajtos sztrapacska hozzávalói:80 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 db tojás,6 dkg zsír,10 dkg füstölt szalonna,20 dkg Karaván sajt,2 dl tejföl,só
A Füstölt sajtos sztrapacska elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, majd liszttel, a tojással és 3 dkg zsírral galuska keménységű tésztát készítünk. Megsózzuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuska a víz felszínére jött, szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőbe téve egy kevés zsíron kisütjük, majd a szalonnazsírt leszűrjük. A kifőzött galuskát összekeverjük a szalonnazsírral, és a fele mennyiségű lereszelt Karaván sajttal, majd a sütőbe téve jól átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnát és a sajtot.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 23. 09:20
A füstölt sajtos sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.