Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Füstölt sajtos sztrapacska recept

Füstölt sajtos sztrapacska recept

A Füstölt sajtos sztrapacska hozzávalói:
80 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 db tojás,6 dkg zsír,10 dkg füstölt szalonna,20 dkg Karaván sajt,2 dl tejföl,só


A Füstölt sajtos sztrapacska elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, majd liszttel, a tojással és 3 dkg zsírral galuska keménységű tésztát készítünk. Megsózzuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuska a víz felszínére jött, szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőbe téve egy kevés zsíron kisütjük, majd a szalonnazsírt leszűrjük. A kifőzött galuskát összekeverjük a szalonnazsírral, és a fele mennyiségű lereszelt Karaván sajttal, majd a sütőbe téve jól átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnát és a sajtot.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A füstölt sajtos sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook