Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) recept
A Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) hozzávalói:4 csirkemell
25 dkg liszt
2 ek vaj
1 dl juharszirup
1 kk borsikafű
½ kk kakukkfű
¼ kk zsálya
1 hagyma
1 dl víz
só és bors ízlés szerint.
A Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) elkészítési módja:
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntse a csirkére, szórja be borsika- és kakukkfűvel, zsályával, öntsön vizet az edény aljára. Süsse fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, időnként megöntözve az edény alján összegyűlt levével.
a „juharszirup’’ sűrített almalé, ezzel vagy birsalma-sűrítménnyel dolgozzon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 20. 09:03
A juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.