Juharszirupos sült csirke recept
A Juharszirupos sült csirke hozzávalói:4 csirkemell,
25 dkg liszt,
2 ek vaj,
1 dl juharszirup,
1 kk borsikafû,
1/2 kk kakukkfû,
1/4 kk zsálya,
1 hagyma,
1 dl víz,
só és
bors ízlés szerint.
A Juharszirupos sült csirke elkészítési módja:
A csirkét forgasd sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyõben forrósítsd fel a vajat, rajta a csirkét süsd barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntsd a csirkére, szórd be borsika- és kakukkfûvel, zsályával, önts vizet az edény aljára. Süsd fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, idõnként megöntözve az edény alján összegyûlt levével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jún. 20. 07:02
A juharszirupos sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.