Szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában recept
60 perc
A Szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában hozzávalói:
4 adaghoz:
2 sertésszűzpecsenye (egyenként kb.40 dkg)
1/2 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
néhány ág tárkony és majoránna
1/2 citrom
1 ek dijoni mustár
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só
őrölt fehér bors
A Szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában elkészítési módja:
A fűszerek leveleit apróra vágjuk. Fél citrom héját lereszeljük.A fűszereket a mustárral, a citromhéjjal a tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A húst körös-körül a keverékkel bedörzsöljük,és kizsírozott tűzálló tálra fektetjük. Sütőben kb. 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A sütőt elzárva még 10 percig pihentetjük benne a húst, majd kivesszük és felszeleteljük. Paradicsomos-kukoricás körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 19. 15:27
A szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában elkészítési módja és hozzávalói.