Vajas burgonyapogácsa recept
A Vajas burgonyapogácsa hozzávalói:40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg burgonya
1 csomag sütőpor
só
1 dl tejföl
3 tojás
tej
A Vajas burgonyapogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a vajat, az áttört főtt burgonyát, 1 cs. sütőport gyúródeszkán jól összedolgozzuk, egy kevés sót, 1 dl tejfölt és egy egész tojást gyúrunk bele, és hideg helyen pihentetjük. Azután 3* kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, mindannyiszor megkenjük egy kevés tejjel elkevert tojással. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, tepsibe rakjuk és 1/2 órai pihentetés után közepes tűznél szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 12. 15:38
A vajas burgonyapogácsa elkészítési módja és hozzávalói.