Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vajas burgonyapogácsa recept

Vajas burgonyapogácsa recept

A Vajas burgonyapogácsa hozzávalói:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg burgonya
1 csomag sütőpor

1 dl tejföl
3 tojás
tej


A Vajas burgonyapogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a vajat, az áttört főtt burgonyát, 1 cs. sütőport gyúródeszkán jól összedolgozzuk, egy kevés sót, 1 dl tejfölt és egy egész tojást gyúrunk bele, és hideg helyen pihentetjük. Azután 3* kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, mindannyiszor megkenjük egy kevés tejjel elkevert tojással. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, tepsibe rakjuk és 1/2 órai pihentetés után közepes tűznél szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vajas burgonyapogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook