Sült hal gombás mártásban recept
A Sült hal gombás mártásban hozzávalói:halfilé
tejföl
fokhagyma, vagy fokhagymakrém (esetleg fokhagymasó)
petrezselyemzöld
húsleveskocka
gomba
só, fehérbors, lestyán, bazsalikom
hagyma
zsiradék
A Sült hal gombás mártásban elkészítési módja:
A halfiléket besózzuk, bekenjük fokhagymakrémmel (vagy fűszerezzük fokhagymasóval, természetesen ebben az esetben nem kell külön sózni), és elhelyezzük egy tepsiben, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd kevés olajat öntünk alá. A hagymát felszeleteljük, és olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, fehérborsot, sót, lestyánt, és a bazsalikomot (ízlés szerint). Öntünk rá kevés vizet, és beledobjuk a húsleveskockát, összeforraljuk, majd beletesszük a tejfölt. Miután így is összeforraltuk, ráöntjük a tepsiben elhelyezett halszeletekre. Sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 18. 21:07
A sült hal gombás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.