Barackfánk recept
A Barackfánk hozzávalói:80 dkg sárga- vagy őszibarack,
25 dkg liszt,
30 dkg burgonya,
2 tojássárgája,
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
cukor,
5 dkg fahéjas porcukor,
só,
a kisütéshez olaj
A Barackfánk elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük. A barackokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojások sárgájával, az élesztős folyadékkal, az áttört burgonyával és annyi tésztával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Nem túl vékonyra nyújtjuk, és fánkszaggatóval 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepére 1-1 darab gyümölcsöt teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és a tésztát összenyomjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve, azonnal kínáljuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 15. 20:00
A barackfánk elkészítési módja és hozzávalói.