Igazi pasta carbonara recept
Az Igazi pasta carbonara hozzávalói:50 dkg spagetti
20-25 dkg húsos szalonna
1 tojás
5 dl tejszín
5-10 dkg parmezán
só
fehér bors
őrölt szerecsendió
Az Igazi pasta carbonara elkészítési módja:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, ropogósra sütjük. Egy tálban villával felverjük a tojást. A szalonnához hozzáöntjük a tejszínt és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Kis lángon néhány percig hőkezeljük, míg a mártás kicsit besűrűsödik. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. jan. 22. 20:49
Az igazi pasta carbonara elkészítési módja és hozzávalói.