Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt hús rizses körettel recept

Pácolt hús rizses körettel recept

A Pácolt hús rizses körettel hozzávalói:
80 dkg szeletelt, vagy darabolt hús,
½ dl vörösbor,
1 evőkanál étolaj.

Páclé:
2 evőkanál olívaolaj,
1/2 dl balzsamecet,
1 dl méz,
2 evőkanál szójaszósz,
2 dl kecsap,
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér,
1 kis fej fokhagyma aprítva,
1 közepes vöröshagyma aprítva,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
őrölt bors,
1csipetnyi só.

Köret:
50 dkg főtt rizs,
40 dkg főtt borsó,
25 dkg főtt csemegekukorica.


A Pácolt hús rizses körettel elkészítési módja:
Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük. Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Az első 20 percben én alufóliával letakartam. Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk. Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt hús rizses körettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook