Pácolt hús rizses körettel recept
A Pácolt hús rizses körettel hozzávalói:80 dkg szeletelt, vagy darabolt hús,
½ dl vörösbor,
1 evőkanál étolaj.
Páclé:
2 evőkanál olívaolaj,
1/2 dl balzsamecet,
1 dl méz,
2 evőkanál szójaszósz,
2 dl kecsap,
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér,
1 kis fej fokhagyma aprítva,
1 közepes vöröshagyma aprítva,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
őrölt bors,
1csipetnyi só.
Köret:
50 dkg főtt rizs,
40 dkg főtt borsó,
25 dkg főtt csemegekukorica.
A Pácolt hús rizses körettel elkészítési módja:
Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük. Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Az első 20 percben én alufóliával letakartam. Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk. Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 1. 09:01
A pácolt hús rizses körettel elkészítési módja és hozzávalói.