Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel recept
A Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel hozzávalói:4 vadkacsamell
vad fűszerkeverék
8 szelet húsos szalonna
a mártáshoz
30 dkg szilva
3 dl vörösbor
1-1,5 evőkanál liszt
cukor
őrölt bors
só
a körethez
70 dkg burgonya
1 evőkanál vaj
2 tojás
6 dkg szeletelt pirított mandula
őrölt bors
só
vadfűszer-keverék
10 szem borókabogyó
20 szem mustármag
1-1 kakukkfű- és rozmaringág
3 babérlevél
őrölt bors
só
A Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel elkészítési módja:
Csontozzuk ki a vadkacsamelleket, és dörzsöljük be a vadfűszer-keverékkel. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben pirítsuk meg. Amikor már kisült a zsírja, tegyük mellé a vadhúst, és süssük benne ropogósra. Vegyük ki a kész húst, a zsírjába szórjunk kevés lisztet, öntsük fel a borral, forraljuk fel, és egy kis cukorral, borssal ízesítsük. Tegyük bele az összevágott szilvát, és forraljunk rajta még egyet. A körethez a burgonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, és törjük át. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a tojást. Hagyjuk negyed órát pihenni, majd keverjük bele a mandulát, és formázzunk belőle pogácsákat. Kevés szalonnazsírban süssük aranysárgára mindkét oldalukat. Vadfűszer-keverék A fűszereket a sóval mozsárban törjük össze, és máris használhatjuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 22. 20:07
A vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel elkészítési módja és hozzávalói.