Fogolypecsenye borókával recept
A Fogolypecsenye borókával hozzávalói:Személyenként 1fogollyal számolva készítsük el a receptet.
Először is készítsük el a fűszerkeveréket:
negyed-negyed mokkáskanál köményt,
fehérborsot,
rozmaringot,
mustármagot és lestyánt,
1kávéskanál sót,
5-6szem borókabogyót
1 gerezd fokhagymát törjünk alaposan össze és keverjük el 1dl étolajban, majd hagyjuk fél órát állni.
A Fogolypecsenye borókával elkészítési módja:
Ezután egy konyhakész, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdelt foglyot kenjünk be ezzel a fűszerolajjal és hagyjuk állni egy éjszakát. Utána egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, aláöntünk egy 2dl barna sört, majd alaposan lefedjük és néha meg-meglocsolgatva készre sütjük. A visszamaradt pecsenyelevet öntsük fel 1-1,5dltejjel, adjunk hozzá 3-4 szem tört borókabogyót, sózzuk ízlés szerint, fűszerezzük még egy csipet sáfránnyal, forraljuk össze, majd liszttel sűrítsük be és helyezzük a pecsenye mellé a tálaláskor. A kész sültet rizzsel, vagy apróra szaggatott zsemlegombóccal tálaljuk és édes fehérbort kínáljunk hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 19. 14:42
A fogolypecsenye borókával elkészítési módja és hozzávalói.