Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Erdésztokány recept

Erdésztokány recept

Az Erdésztokány hozzávalói:
60-80 deka vaddisznó(malac vagy kisebb süldő) lapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
10-20deka friss gomba(5-6 deka szárított gomba, amit beáztattunk),
1 kiskanálnyi pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
6 deka zsír,
2 deci tejföl,
finomra vágott zöldpetrezselyem,
3 deka liszt,
4 deka füstölt szalonna.


Az Erdésztokány elkészítési módja:
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra, ceruza-vastagra vágott húsmetéltet a metéltre vágott szalonnával, s kissé lepörköljük. Ezután megsózzuk. 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a karikára vágott zöldpaprikát, hozzáadjuk a gombát és a 3 deka liszttel elkevert tejfölt. Ezzel azután felforraljuk, és puhára pároljuk. Vajas galuskával vagy burgonyával tálaljuk.


Kategória: Vadételek receptjei


Az erdésztokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook