Gombás vaddisznóragu recept
A Gombás vaddisznóragu hozzávalói:1,5 kg vaddisznó comb vagy lapocka
30 dkg szárított vargánya(vagy friss csiperke)
1fej vöröshagyma
15 dkg zsír
10 dkg liszt
3 dl vörösbor
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A Gombás vaddisznóragu elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk, forró zsíron(esetleg füstölt szalonna zsírján) megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Kicsit megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl bort adunk hozzá. Belekeverjük a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Amikor félpuhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd készre főzzük. Utána folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a maradék bort és készre főzzük. Kockára vágott sült krumplival vagy burgonyakrokettel tálaljuk, és testes vörösbort (pl. Sopron vagy Siklós környéki borok) kínálunk hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 8. 21:26
A gombás vaddisznóragu elkészítési módja és hozzávalói.