Füstös sertéscomb nyárson, gombával recept
A Füstös sertéscomb nyárson, gombával hozzávalói:40 dkg sertéslapocka,
25 dkg csiperkegomba,
3 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl édes fehérbor,
2 zöldpaprika,
4 evőkanál olaj,
1 citrom kifacsart leve,
babérlevél,
kevés szárított oregano,
só
A Füstös sertéscomb nyárson, gombával elkészítési módja:
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük. 2 vöröshagymát megtisztítunk, felaprítunk. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A hozzávalókat, a felaprított hagymát, az oreganót, babérlevelet, az olajat, az édes bort és a citromlevet egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húsra öntjük. A húst letakarva 2-3 órán keresztül a páclében hagyjuk, időnként átforgatjuk. A maradék hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a szárát levágjuk, a magházát kiemeljük, és nagyobb kockákra vágjuk. Pár percre forró sós vízbe dobjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és előkészítjük a nyársat. A húsról lecsepegtetjük a páclevet, és a húskockákat a gombafejekkel, a hagymakarikákkal, a paprikakockákkal felváltva a nyársra tűzzük. A nyársakat forró grillrostélyra helyezzük, és páclével megkenegetve, állandó forgatás mellett 20 perc alatt megsütjük.
ezt a receptet elkészíthetjük, szárnyas húsból is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 29. 06:05
A füstös sertéscomb nyárson, gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.