Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával recept

Sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával recept

A Sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával hozzávalói:
2 tojás,
20 dkg cukor,
3 dkg vaj,
1 evőkanál rum,
1 db finomra reszelt sárgarépa,
8 dkg durvára vagdalt aszalt vörös áfonya,
20 dkg liszt,
háromnegyed csomag sütőpor,
1,5 dl tej


A Sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a reszelt sárgarépát, és 6 deka durvára vagdalt vörös áfonyát. Átkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tej hozzáadásával simára keverjük. Ezt a műveletet legjobb, ha szilikonos keverőlapáttal végezzük. Ha a masszánk egynemű, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A muffin formákat vékonyan kivajazzuk, és háromnegyedig töltjük a habos masszával, majd a tetejüket megszórjuk a maradék áfonyával. Ezután, 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük, és enyhe csavaró mozdulattal kivesszük a formából. Ha ez nem sikerül, tompa élű késsel körbevágjuk, és most már így könnyen ki tudjuk emelni a muffinokat. Forrón vagy melegen tálaljuk, de hidegen, tea mellé is kitűnő.

Aszalt vörösáfonyát elérhető áron kaphatunk piacokon kimérve, vagy áruházakban előre csomagolva. Egészséges csemege egyszerű nassoláshoz is, de turmixot is készíthetünk belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook