Gyümölcsnyársak csokoládémártásban recept
A Gyümölcsnyársak csokoládémártásban hozzávalói:8 gerezd narancs,
2 kisebb banán,
2 őszibarack,
2 körte,
2 nagyobb kivi,
4 kávéskanál citromlé.
a csokoládémártáshoz:
5 dkg vaj,
5 dkg étcsokoládé,
5 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál cukor.
A Gyümölcsnyársak csokoládémártásban elkészítési módja:
A narancs héját lefejtjük, hártyáiból kiszedjük a gyümölcshúst. A banánok héját lehúzzuk és a belsejét karikákra vágjuk, majd citromlébe mártjuk, hogy ne barnuljon meg. Az őszibarackot megmossuk, magját kiszedjük, félbevágjuk. A körtét negyedeljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a kivit meghámozzuk és vastagabb karikára szeleteljük. 4 hurkapálcikát vízbe áztatunk, és a gyümölcsöket egymás után váltakozva ráfűzzük. A gyümölcspáchoz kissé felolvasztjuk a cukrot, összekeverjük a megmaradt narancs levével, felmelegítjük, és bekenjük vele a gyümölcsöket. A csokoládémártáshoz felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a kakaóport és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan felmelegítjük, amíg az összes hozzávaló elolvad és jól elvegyül. A gyümölcsöket sütőben vagy faszénparázs felett 5-10 percig sütjük vagy grillezzük. Amikor a gyümölcsök megsültek, tányérra tesszük, melléöntjük a csokoládémártást, és abban mártogatjuk a finom grillezett gyümölcsöket.
Bármilyen gyümölccsel készíthetünk nyársat, csak arra vigyázzunk, hogy grillezésnél a parázs ne legyen túl forró, mert megég a gyümölcs.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 22. 10:42
A gyümölcsnyársak csokoládémártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.