Vegyes grill recept
A Vegyes grill hozzávalói:1 csirkemell,
1 kisebb cukkini,
2 paradicsom,
2 kis endívia,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citrom kifacsart leve,
2 szelet tonhal,
8 garnélarák,
néhány szál bazsalikom,
rozmaring,
petrezselyem,
só,
bors
A Vegyes grill elkészítési módja:
Az előkészített csirkemellet apró kockákra daraboljuk. A megmosott para-dicsomot és az endíviát félbevágjuk. A cukkinit megmossuk, vastagon felkarikázzuk. Az előkészített hozzávalókat a nyársakra húzzuk. Először a fél paradicsomot, majd felváltva egy-egy csirkemell kockát, cukkini karikát. A nyárs másik végét félbevágott paradicsommal zárjuk. A megmosott bazsalikom, rozmaring és a petrezselyem szárát lecsipkedjük, a zöldfűszereket apróra vagdaljuk, majd elkészítjük a páclét. Az olajba beleforgatjuk a zöldfűszereket, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. Megforgatjuk benne a tonhalszeleteket, a rákot, és a maradék páccal megkenjük a nyársakat, és felforrósított grillrácsra tesszük, köré rakjuk a maradék hozzávalókat, a tonhalat, rákot, endíviát. A nyársak mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük, a zöldségeknek 1-2 perc is elég. A tonhalat vastagságától függően legalább 5 percig sütjük. Friss nyári salátával kínáljuk.
Különféle sajtos mártásokat készíthetünk hozzá, például márványsajtos, rokfortos, kapros, fokhagymás stb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 20. 10:37
A vegyes grill elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.