Málnás nektarinsörbet recept
A Málnás nektarinsörbet hozzávalói:3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 evőkanál folyékony méz,
1,5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfű levél a díszítéshez
A Málnás nektarinsörbet elkészítési módja:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a frissen préselt almalével, végül rácsorgatjuk a mézet. A gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok. A málnát kiválogatjuk, megmossuk. A sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajta a málnaszemeket, és citromfű levélkékkel díszítve kínáljuk. A sörbet fagylaltgéppel készítve az állandó keverésnek köszönhetően sokkal selymesebb, krémesebb állagú lesz, és 20 perc alatt megvan. Üvegkelyhekben tálalva finom és látványos hűsítő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 18. 10:32
A málnás nektarinsörbet elkészítési módja és hozzávalói.