Borított sárgabaracktorta recept
A Borított sárgabaracktorta hozzávalói:12 dkg liszt
1 tojássárgája
10 dkg hideg margarin
1 dkg gyümölcscukor
2 dkg méz
60 dkg kimagozott sárgabarack
3 dkg mandulapehely
12 g édesítőszer
A Borított sárgabaracktorta elkészítési módja:
A lisztet a tojássárgával, 6 dkg feldarabolt margarinnal és 1 tk. hideg vízzel gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk. A maradék margarint egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, mézet, és kevergetve karamellizáljuk. A felezett barackokat a vágott felületükkel lefelé 1 percre a forró karamellbe tesszük. A barackokat margarinnal kikent 24 cm-es formába tesszük, szintén vágott felükkel lefelé, szorosan egymás mellé, a karamellel meglocsoljuk. A tésztát kb. 25 cm-es kerek lappá nyújtjuk és a gyümölcsrétegre fektetjük, a kiálló széleket a formába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. 10 percet még a formában pihentetjük, majd a tésztalappal lefelé tálra borítjuk. Pirított mandulapehellyel megszórjuk, és édesítőszerrel meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. márc. 17. 14:48
A borított sárgabaracktorta elkészítési módja és hozzávalói.