Dupla csokis amerikai muffin recept
30 perc
A Dupla csokis amerikai muffin hozzávalói:
Alaprecept
20 dkg liszt
15dkg cukor
1/2 sütőpor
1 tojás
1.8dl tej
1.2dl tejföl
10 dkg olvasztott vaj VAGY 1 dl olaj
A Dupla csokis amerikai muffin elkészítési módja:
Keverőtálban (gépi keverővel) összekeverjük. Beletesszük a választott "adalékokat" l: alább! 12db-os muffinsütőbe kanalazzuk (ha nincsen papír,egy csepp olaj kell minden kis forma aljába! és ha kész, melegen KANÁLLAL kell kivenni, nehogy beleragadjon!) ELŐMELEGÍTETT sütőben kb. 200C-on 8-10 percig, majd 150 C-on még kb.5 percig sütjük!
Az alaptésztát sokféleképpen variálhatjuk, pl:meggyes-mákos, kókuszos, mazsolás-diós-fahéjas!
Ami nekünk leginkább bevált, az a dupla csokis :)
(tradicionális amerikai muffin)
Adalékok:
5dkg kakaópor (ha csak instant van otthon, az is jó (5-6 púpos evőkanál), de akkor nem kell a tésztába több cukor)
5dkg mazsola
5dkg reszelt csoki
!!!2 narancs reszelt héja és 1 leve!!!
ezeket a tésztába kell belekeverni!
Már a formában durvára tördelt csokit minden adag közepébe nyomni (össz. kb 15dkg ot).
Nem kell sokáig sütni (10-12 perc), elég ha a külső "kérge" szépen megsül, a közepén a csokimassza maradhat folyékony!
Nem kalóriaszegény,de nagyon-nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: türkizszemű, 2011. márc. 17. 11:25
A dupla csokis amerikai muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.