Zöldborsó pörkölt recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldborsó pörkölt hozzávalói:
3-4 vöröshagyma
2-3gerezd foghagyma
egy késhegynyi pirospaprika
(esetleg pritaminpaprika szósz)
80dkg zöldborsó
A Zöldborsó pörkölt elkészítési módja:
Hagyományos módon pörkölt-alapot készítünk: Az (oliva)olajban megdinsztelni a hagymát,foghagymát, bele kis pirospaprika. Végül HÚS HELYETT :) kb. zsenge zöldborsót (lehet mirelit is, csak fiatal legyen). Kis vízzel puhára pároljuk.
Nokedlivel és tejföllel, uborkasalátával tálaljuk!
(Így már nem diétás :)
Zöldborsó helyett elkészíthető répából, zöldbabból, cukkiniből, padlizsánból és brokkoliból is!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: türkizszemű, 2011. márc. 6. 22:37
A zöldborsó pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.