Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek recept
30 perc
A Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek hozzávalói:
12db szép, nagy csiperke gomba
1/4 kg túró
1dl tejföl
10dkg füstölt karaván sajt
A Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombákat megmosom, megpucolom, a tönkjüket kitöröm (elteszem a fagyasztóba, jó lesz levesbe vagy rántottába) és olajjal kikent tűzálló tálba állítom úgy, hogy a kalapok felfelé nézzenek.(Meg lehet sózni, aki szereti, én nem szoktam). 200C -os sütőbe teszem annyi időre, amíg a tölteléket összekeverem (8-10 perc). A töltelékhez a reszelt füstölt sajt felét összekeverem a túróval, tejföllel, sóval, ízlés szerint zöldfűszerrel (petrezselyem VAGY kapor VAGY tárkony stb.). Az elősütött gombafejekből kiöntöm a levet, s ráhalmozom a tölteléket, majd rászórom a sajt másik felét is. Kb. 15 percre visszateszem a sütőbe. Ha ráolvadt a sajt, már kész! Vigyázat, ha túl sokig sütjük, "szétfolyik"!!!
Juhtúróval is készülhet, az én ízlésemnek így túl tömény, de felesben tehéntúróval már elmegy.
Rizzsel és/vagy bármilyen salátával fogyasztható.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: türkizszemű, 2011. márc. 7. 23:40
A zöldfűszeres túróval töltött gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.