Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek recept

Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek hozzávalói:
12db szép, nagy csiperke gomba
1/4 kg túró
1dl tejföl
10dkg füstölt karaván sajt


A Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombákat megmosom, megpucolom, a tönkjüket kitöröm (elteszem a fagyasztóba, jó lesz levesbe vagy rántottába) és olajjal kikent tűzálló tálba állítom úgy, hogy a kalapok felfelé nézzenek.(Meg lehet sózni, aki szereti, én nem szoktam). 200C -os sütőbe teszem annyi időre, amíg a tölteléket összekeverem (8-10 perc). A töltelékhez a reszelt füstölt sajt felét összekeverem a túróval, tejföllel, sóval, ízlés szerint zöldfűszerrel (petrezselyem VAGY kapor VAGY tárkony stb.). Az elősütött gombafejekből kiöntöm a levet, s ráhalmozom a tölteléket, majd rászórom a sajt másik felét is. Kb. 15 percre visszateszem a sütőbe. Ha ráolvadt a sajt, már kész! Vigyázat, ha túl sokig sütjük, "szétfolyik"!!!

Juhtúróval is készülhet, az én ízlésemnek így túl tömény, de felesben tehéntúróval már elmegy.

Rizzsel és/vagy bármilyen salátával fogyasztható.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zöldfűszeres túróval töltött gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook